Saturday 1 September 2012

Alkurykäisy, eli opiskelusta DJM:ssa

Ensimmäinen opiskeluviikkoni Det Jyske Musikkonservatoriumissa (tunnetaan myös nimellä Royal Academy of Music, Aarhus / Aalborg) on kohta takana. En vielä oikein hahmota koulurakennukseni sokkeloita, mutta (alustava) lukujärjestys on kasassa - tiedän siis ainakin tulevien kurssieni nimet. Myös monet hallinnon henkilöt sekä osa opettajista ovat tulleet tämän viikon aikana tutuiksi.

Portaikkoja koululla.
Täällä opiskelun pohjana on kuten SibAssakin viikottainen lukujärjestys. Useimmat kurssit ovat vuoden mittaisia, ja vain pieni osa kursseista on puolivuotisia tai sitä lyhyempiä rykäisyjä. Säännöllisen lukujärjestyksen lisäksi vuoden aikana järjestetään ainakin neljä niinkutsuttua projektiviikkoa, jolloin tavallinen opetus on tauolla ja opiskelijat työskentelevät tiiviisti viikon tai kaksi ryhmissä muutaman projektin parissa.

Koulunkäyntimme on alkanut juuri tällaisella projektiviikolla. Ensimmäisen päivän tiiviin tervetulo-tuokion jälkeen meidät vaihto-oppilaat vietiinkin suoraan treeneihin! Nyt, viisi päivää myöhemmin, olen viettänyt viisi aamua meksikolaisen kansanmuusikon opeissa ja yhtä monta iltapäivää kuorolaisena Nordic Sounds -nimisessä suurhankkeessa. Viikon tähtäimenä on ollut Århusin festivaaliviikko, johon koulumme osallistuu esityksillä perjantaista maanantaihin.

Treenitunnelmia Nordic Sounds -projektin parista.
Tällainen rykäisy heti kouluvuoden alkuun sopii minulle enemmän kuin hyvin. On toki myönnettävä, että vaihto-oppilaan elämään kuuluvien käytännön asioiden hoitaminen on aikamoisen mutkikasta, kun harjoituksia on aamuyhdeksästä neljään saakka (tanskalaisten virastojen ja toimistojen aukioloajat ovat uskomattoman lyhyet!), mutta kyse on kuitenkin vain viikosta. Intensiivinen työjakso tekee selkeän jaon kesäloman lopun ja opiskeluarjen välille, ja on samalla erinomainen tapa luoda ryhmähenkeä ja tutustuttaa opiskelijoita toisiinsa.

Edessä on siis kunnon keikkaviikonloppu, jonka jälkeen pääsen päätäpahkaa lukujärjestykseni pariin. Odotan molempia mainittuja aikamoisella innolla - tästä se nimittäin alkaa!

1 comment:

  1. Låter mycket intensivt och spännande. Skulle vara roligt att höra hurdana mänskor du studerar med? Och vilka yrken, arbeten de siktar på? Och förresten - ordet Jyske - betyder det jylländska (konservatoriet)?
    Jag är glad över din cykel, dessutom har den rätt färg!!

    ReplyDelete