Sunday 23 September 2012

København – Roskilde – Skibby

Terveisiä lomalta! Blogissa on ollut hiljaista, sillä puuhasin alkuviikon raivokkaasti koulutöitä voidakseni hyvillä mielin viettää pitkää viikonloppua. Poikaystäväni saapui Kööpenhaminan lentokentälle myöhään torstai-iltana, ja voitte varmaankin kuvitella, miten ihanalta tuntui nähdä melkein neljän viikon erossaolon jälkeen! Vietimme ensimmäisen yön Köpiksessä ja seikkailimme perjantain metropolin sokkeloissa. Illalla matka jatkui junalla Roskilden ja sieltä autolla Skibbyyn poikaystäväni tädin perheen tykö. Täältä käsin olemme kartoittaneet niin Roskildea kuin Skibbyäkin rauhalliseen tahtiin.

Ensimmäiset neljä kuvaa ovat Kööpenhaminasta: rautatieaseman fillarimeri, Tivolin seinusta, Nationalmuseetin leikkikalunäyttelyn huikeat nukkekodit sekä tunnelmia Kalaset-nimisestä kahvilasta.




On ollut hienoa päästä seuraamaan ihan tavallisen täkäläisen perheen arkea! Poikaystäväni täti on nimittäin asunut täällä jo yli 40 vuotta - valtaosan tästä ajasta yhdessä tanskalaisen miehensä kanssa. Täti puhuu meidän kanssamme ruotsia, kun taas hänen miehensä sompailee luontevasti äidinkielensä, muutaman ruotsinkielisen ilmaisun ja skandinaviskan välimaastossa. Olemme puuhastelleet päivät omiamme, ja kokoontuneet iltaisin yhteiselle aterialle, jonka jälkeen keskustelu ja yhdessäolo on jatkunut parin viinilasillisen ääressä pitkälle iltaan.

Seuraavat kuvat ovat otettu Roskildessa, painottuen huikean tuomiokirkon näkymiin.




Jos vaihtovuotta ajattelee parisuhteen näkökulmasta, niin ainakin yksi positiivinen seikka nousee ylitse muiden: arjen ja loman ero syntyy erittäin luonnollisesti. Itsenäisessä arjessa on helppo keskittyä opintoihin, eikä harjoittelulle ja valmistelulle omistettu aika ole pois yhdessäolosta. Vastaavasti lomaa on ihanaa viettää kauan kaivatussa seurassa, kun arjen velvollisuudet voi hyvällä omatunnolla jättää muutamaksi päiväksi. Etäsuhteessa eläminen ei missään nimessä ole herkkua, mutta kuten ystäväni Virva viisaasti totesi, niin olen oikeastaan hyvin onnekas voidessani ikävöidä jotakuta - etenkin kun tämä joku myös ikävöi minua.

Sunnuntaikävely Skibbyssä osoitti, että vaikka Tanska onkin kovin tiheästi asutettu, niin täältäkin löytyy perinteistä peltoa ja maaseutumaisemaa.


 

      Huomenna saamme kyydin bussiasemalle ja lentokentälle. Minä jatkan Århusiin tultuani suoraan kuoronjohtotunnille ja poikaystävä menee niinikään Helsingissä suoraan luennolle. Mutta ennen sitä saan vielä nukkua yhden yön lempi-ihmiseni kainalossa.





1 comment: